ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ – 03.02.2024

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, εχοροστάτησεν εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, την παρελθούσα Τρίτη, 30η Ιανουαρίου,  εορτήν των Τριών Ιεραρχών, και χθες Παρασκευή, 2α αρξαμένου μηνός Φεβρουαρίου, εορτήν της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Χριστού.
Σήμερα δέ, Σάββατο, 3ην ιδίου, την μεσημβρία, ο Ποιμενάρχης μας, εδέχθη εις την έδραν της Μητροπόλεως στην Πρίγκηπο, τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των τεσσάρων Κοινοτήτων της Επαρχίας, των νήσων Πριγκήπου, Χάλκης, Αντιγόνης και Πρώτης.


Ο Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος μετά των ευλαβών κληρικών της Μητροπόλεως, αφού εκαλοσώρισεν τους ανταποκριθέντας εις την πρόσκλησιν αυτού Επιτρόπους, εκμυχίων εδόξασε τον Θεόν, τον καιρούς και χρόνους εν τη ιδία Αυτού εξουσία θέμενον, διά την ουράνια ευλογία της συμπληρώσεως εκατόετών ζωής και μαρτυρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024), εκφράσας εκ μέρους όλων και την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη του προς την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, διά την μεγίστη τιμή του υπ’ Αυτού καθαγιασμού και της ευλογίας της ιστορικής αυτής επετείου.
Εις δέ την συνέχεια, ευχαρίστησε και συνεχάρη πατρικώς τις κυρίες και τους κυρίους Επιτρόπους γιά την υπεύθυνο έναντι της Μητρός Εκκλησίας και των Αρχών του τόπου εθελοντικήν διακονίαν των, και διένειμεν εις αυτούς τον μόλις προ μηνός τη προνοία αυτού εκδοθέντα και κυκλοφορηθέντα περικαλλή επετειακό τόμο της 100ετίας της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων.
Ακολούθησε το κόψιμο της  Αγιοβασιλόπιττας και εν τέλει παρετέθη πρόγευμα προς τιμήν του ι. κλήρου και των Εκκλησιαστικών Επιτροπών.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως,
3 Φεβρουαρίου 2024