ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ – 25.02.2024

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την μεσημβρίαν της χθές, Σαββάτου, 24ης Φεβρουαρίου, εδέχθη εις τήν έδραν Του το Φανάρι, τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, επικεφαλής ενίων κληρικών και απάντων των μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων της Επαρχίας του, υποβαλόντας εις τον Πατριάρχην επίσημον πρόσκλησιν, προκειμένου όπως ευαρεστούμενος προστή τών Ι. εκδηλώσεων της εκατονταετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024), Θεού θέλοντος, κατά τους μήνας Ιούλιον και Νοέμβριον του αισίως αρξαμένου τρέχοντος έτους.

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας, μετ’ εκδήλου Πατρικής συγκινήσεως και χαράς απεδέχθη την πρόσκλησιν και απηύθυνε λόγους ευαρεσκείας προς τον προσφωνήσαντα Αυτόν Μητροπολίτην Πριγκηποννήσων και τους παρισταμένους, κυρίας και κυρίους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους δια τους καταβαλλομένους κόπους αυτών κατά την, υπό την εποπτείαν του Ποιμενάρχου των, διαχείρησιν των τιμαλφών της Μητρός Εκκλησίας και της περί αυτήν ομογενείας της Πόλης μας.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, επίσης,σήμερα Κυριακήν, 25ην ιδίου, του Τελώνου και Φαρισαίου, αρξαμένου του Τριωδίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, και ωμίλησε σχετικώς δια το νόημα της Χριστιανικής ζωής εξ αφορμής της προσφιλούς παραβολής και του συνόλου της κατανυκτικής υμνολογίας της Ιεράς περιόδου.


Εκ της Ι. Μητροπόλεως,
25 Φεβρουαρίου 2024,
Έναρξις του Τριωδίου