ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ – 27.02.2023

Η Α. Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών,Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, το Σάββατον, 25ην Φεβρουαρίου 2023, ιερουργή σας εν τω Καθεδρικώ αυτού Ναώ της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, τέλεσεν εν συλλειτουργία μετά του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, το εξαγγελθέν μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Χρήστου και Μερόπης Αρχοντώνη και Ζαχαρώς και Αναστασίου Αναστασιάδου, σεβαστών γονέων και αδελφών της Α.Θ.Παναγιότητος, του Πατριάρχου ημών κ.κ.Βαρθολομαίου.

Κατ’αυτό, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Πατριαρχικός Εκπρόσωπος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος Χάλκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Ελλογ. κ. Ιωάννης Γιγουρτσής, Σύμβουλος Εκπαιδεύσεως,τα Κοινοτικά Σώματα της Μητροπόλεως και ευλαβείς πιστοί.
Ο Θεοφιλ. Πατριαρχικός Εκπρόσωπος, εν τω τέλει του ι. μνημοσύνου, διεβίβασεν τας ευχαριστίας και τας σεπτάς ευχάς του Πατριάρχου, δια το μνημόσυνον, προς τον Μητροπολίτην Πριγκηποννήσων και τους συνεργάτας αυτού, όστις κατέκλεισε δια συντόμου προς λαλιάς.
Επηκολούθησεν επιμνημόσυνος δεξίωσις εν τη αιθούση τελετών της Ι. Μητροπόλεως.

Χθές, Κυριακήν της Τυρινής, 26ην λήγοντος μηνός, ο Ποιμενάρχης ημών εχοροστάτησενεν τω Ι. Καθεδρικώ αυτού Ναώ, κατά τε την τελεσθείσαν εν αυτώ Θ. Λειτουργίαν, καθώς και κατά τον Κατανυκτικόν Εσπερινόν της συγχωρήσεως.

Πρίγκηπος, Καθαρά Δευτέρα ,
27 Φεβρουαρίου 2023